Το GMC Online φαίνεται απλό στη χρήση, αλλά δεν είναι. Μία μικρή παράλειψη, μία απροσεξία ή υπερβολή μπορεί να σου στοιχίσει πολλά. Είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις πώς θα δει το GMC αυτά που γράφεις; Για να μην σε εκθέσει η Αίτηση Εγγραφής σου, τώρα ή στο μέλλον, αξιοποίησε την εμπειρία της UKmed. Και βιάσου! Η εγγραφή σου θα δυσκολέψει αισθητά μετά την 1/1/2021.
Το απλό στη χρήση λογισμικό ξεγελάει. Ας πούμε το Excel. Όλοι μπορούν να το ανοίξουν, αλλά λίγοι γνωρίζουν πόσο τρομακτικές είναι οι συνέπειες των ελλείψεών του.

 

Ποιος θα πίστευε ότι μια «μικρή» άγνοια του Excel θα οδηγούσε σε απώλεια 16.000 διαγνώσεων Covid test στην Αγγλία; Κι όμως έγινε. Σήμερα. Περισσότεροι από 50.000 δυνητικοί φορείς Covid-19 δεν ιχνηλατήθηκαν ποτέ και κανείς δεν επικοινώνησε μαζί τους προκειμένου να τους ειδοποιήσει να αυτο-απομονωθούν. Από μια “μικρή” λεπτομέρεια: Τα αρχεία τύπου CSV (μια λίστα χωρισμένη με κόμματα) δεν έχουν όριο μεγέθους, αλλά ο καθένας μπορεί να τα ανοίξει στο Microsoft Excel που ΕΧΕΙ όριο μεγέθους. Συγκεκριμένα το Excel εμφανίζει μέχρι 1 εκ. γραμμές δεδομένων περίπου. Μετά κρύβει τα υπόλοιπα!
Αποτέλεσμα: Αρχεία δεδομένων από διάφορα σημεία της Αγγλίας με χιλιάδες τεστ Covid-19 αγνοήθηκαν, γιατί το Excel της Public Health England δεν τα “είδε” ποτέ.
(Μπορείς να διαβάσεις για το τρομερό συμβάν εδώ https://www.theguardian.com/…/how-excel-may-have-caused… )

 

Γιατί να ρισκάρεις; Η Αίτηση Εγγραφής στο GMC είναι σοβαρή υπόθεση κι ας φαίνεται απλή. Και κάθε παράλειψη μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες για τη σταδιοδρομία σου.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προτείνουμε να ξεκινήσεις την εγγραφή σου πριν τις 31/12, για να προλάβεις το Αυτόματο Σύστημα Αναγνώρισης που ισχύει τώρα. Δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή η Άδεια άσκησης επαγγέλματος. Φτιάξε σωστά την Αίτηση Εγγραφής με τη βοήθεια της UKmed και κατοχύρωσε το δικαίωμα σε μια πετυχημένη σταδιοδρομία.