Με μια ματιά

  • Συμπληρώνουμε και χειριζόμαστε με επιτυχία την αίτησή σας στο General Dental Council.
  • Για οδοντιάτρους με πτυχίο από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία ή Ρωσία.
  • Αποφύγετε λάθη και παγίδες με το UKmed.gr – επιταχύνετε τη διαδικασία.
  • Ανοίξτε την πόρτα της Βρετανίας χωρίς να κλείσετε το οδοντιατρείο σας ούτε για ένα λεπτό.

Είστε υπήκοος χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή διαθέτετε ίσα δικαιώματα. Πήρατε πτυχίο Οδοντιατρικής σε μία από τις χώρες που ακολουθούν πιο κάτω. Θέλετε να ασκήσετε την Οδοντιατρική στη Βρετανία (Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία) για εργασία, μετεκπαίδευση, απόκτηση ειδικότητας κλπ. Πρέπει να εγγραφείτε στο General Dental Council και θα πάρετε ταυτόχρονα την άδεια άσκησης επαγγέλματος (registration and licence to practise).

Πριν, όμως, ξεκινήσετε τη διαδικασία, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για όλα τα πιθανά εμπόδια που θα βρείτε μπροστά σας. Μετά την εγγραφή στο GDC μάλλον θα πρέπει να αποκτήσετε και το λεγόμενο Performer Number, μία ξεχωριστή διαδικασία που απαιτεί χρόνο, χρήματα και έναν έμπειρο σύμβουλο. Το Performer Number αφορά μόνο εκείνους οι οποίοι θα επιδιώξουν να εργαστούν σε οδοντιατρεία που δέχονται ασφαλισμένους του NHS. Αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Πριν μας αναθέσετε την αίτηση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Μην ξεκινάτε πριν τα συγκεντρώσετε με τη σωστή σειρά. Για να μη χάνετε πολύτιμο επαγγελματικό χρόνο, ζητήστε μας να τα συγκεντρώσουμε εμείς γρήγορα και χωρίς λάθη. Αφού τα μεταφράσουμε, θα προχωρήσουμε στην αίτησή σας. Όταν τελειώσει η διαδικασία, θα κληθείτε να πληρώσετε τη συνδρομή σας ως το τέλος του έτους που εγγράφεστε. Το ποσό προσφάτως ανέβηκε πολύ. Ωστόσο, σε σύγκριση με το General Medical Council (το φορέα για τους γιατρούς), θα αποφύγετε το ταξίδι στη Βρετανία, διότι το GDC δεν κάνει έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Εδώ θα βρείτε (και) σχόλια οδοντιάτρων που μας εμπιστεύτηκαν.

Θα ζητήσουμε από το GDC να αναγνωρίσει το πτυχίο Οδοντιατρικής σας σύμφωνα με την Οδηγία 2005/36/ΕΚ. (Σύντομα θα ενταχθεί στο βρετανικό και ελληνικό δίκαιο και η νεότερη Οδηγία 2013/55/ΕΕ που τροποποιεί τη 2005/36/ΕΚ.) Η αίτηση είναι έντυπη και αποτελείται από διάφορα έγγραφα. Εμείς θα τρέξουμε όπου χρειάζεται για να συλλέξουμε τη δική σας υπογραφή και τις υπογραφές τρίτων, θα διαχειριστούμε το φάκελό σας μέχρι να ταχυδρομηθεί, αλλά και θα απαντήσουμε στην αλληλογραφία και στα ερωτήματα του GDC που ίσως προκύψουν.

Η διαφορά της Βουλγαρίας από την Ελλάδα είναι ότι θα απαιτηθεί να εκδώσουμε μία ειδική βεβαίωση των άρθρων 34 και 23 στη Σόφια. Αυτή η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί από το UKmed.gr χωρίς να αφήσετε το οδοντιατρείο σας ούτε λεπτό – με απλή εξουσιοδότηση σε ΚΕΠ.

Αντίθετα με τη Βουλγαρία, οι ρουμανικές αρχές αρνούνται να εκδώσουν την επιθυμητή βεβαίωση του άρθρου 37 όπως τη ζητά το GDC. Προσοχή: Υπάρχουν γραφεία και δικηγόροι που αναλαμβάνουν να εκδώσουν βεβαιώσεις στη Ρουμανία. Όλες αυτές οι βεβαιώσεις που έχουμε δει μέχρι σήμερα, χωρίς εξαίρεση, είναι ακατάλληλες και το πτυχίο σας δεν πρόκειται να αναγνωριστεί από το GDC με βάση μία τέτοια βεβαίωση (συνήθως ο τίτλος της είναι Recomandare). Αν έχετε αμφιβολία, επικοινωνήστε ή στείλτε μας ένα αντίγραφο για γνώμη. Η έκδοση αυτής της βεβαίωσης κοστίζει αρκετά και είναι πολύ χρονοβόρα, συνεπώς σας συμφέρει να ενημερωθείτε πριν ενεργήσετε.

Εμείς ακολουθούμε άλλη διαδικασία, όχι μέσω της Κοινοτικής Οδηγίας, γι’ αυτό η οδός αυτή ισχύει και για τη Σερβία και τη Ρωσία. Τα έγγραφα που θα πρέπει να συλλέξουμε, να συμπληρώσουμε, να συντάξουμε και να μεταφράσουμε είναι πολλά και εξειδικευμένα. Δε θα χρειαστεί να κάνετε τίποτε εκτός από το να μας παραδώσετε συγκεκριμένα έγγραφα και εξουσιοδοτήσεις.

Το κεντρικό τεκμήριο αυτής της διαδικασίας είναι ο οδηγός σπουδών που ίσχυε κατά τα έτη σπουδών σας. Αυτός θα πρέπει να είναι αρκετά αναλυτικός για κάθε μάθημα και πρέπει να μεταφραστεί στα Αγγλικά. Επειδή το κόστος και ο χρόνος που χρειάζεται για τη διαδικασία αυτή είναι σεβαστά, προτείνουμε να επικοινωνήσετε με το UKmed.gr για να εξετάσουμε μαζί τις επιλογές σας και να αποφύγετε περιττό κόπο και έξοδα. Για παράδειγμα, ορισμένα πανεπιστήμια της Σερβίας διαθέτουν καλογραμμένους οδηγούς σπουδών στα Αγγλικά. Αντιθέτως, ενδέχεται τα Ρωσικά πανεπιστήμια να είναι δύστροπα στην έκδοση (παλιών) οδηγών σπουδών και τους διαθέτουν συνήθως στα Ρωσικά. Στη Ρουμανία το επίπεδο διαφέρει από ίδρυμα σε ίδρυμα και συνήθως οι οδηγοί είναι στα Ρουμανικά.

Ένα δεύτερο καθοριστικό τεκμήριο είναι η αντιστοίχιση του οδηγού σπουδών στις βρετανικές απαιτήσεις.

Το τρίτο βασικό στοιχείο του φακέλου σας θα αποτελέσει το βιογραφικό που θα φτιάξουμε ειδικά για σας. Θα σας εξυπηρετήσει όχι μόνο στο GDC, αλλά και στη φάση αναζήτησης θέσεων εργασίας, συνεπώς έχει πολλαπλή χρησιμότητα.

Από τη στιγμή που έχουμε στα χέρια μας τα έγγραφά σας -και τη μετάφραση ενός ικανοποιητικού οδηγού σπουδών- θα έχουμε έτοιμο το φάκελό σας μέσα σε 45 ημερολογιακές ημέρες, εφόσον η ελληνική δημόσια διοίκηση είναι σχετικά γρήγορη.

Αφού το GDC παραλάβει το φάκελο, μπορεί να χρειαστεί μέχρι και 3 μήνες για την αξιολόγησή του. Είναι μέρος της δουλειάς μας να απαντήσουμε στην αλληλογραφία και στα ερωτήματα του GDC που ίσως προκύψουν. Όταν τελειώσει η διαδικασία, θα κληθείτε να πληρώσετε τη συνδρομή σας ως το τέλος του έτους που εγγράφεστε.

Διαθέτουμε αρκετή εμπειρία και μέχρι σήμερα μόνο επιτυχίες στη διαδικασία αυτή. Μη διστάσετε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες.

Από 1/1/2021 (Brexit), οι υπηρεσίες της UKmed αναδιοργανώθηκαν και οι παλιές χρεώσεις δεν ισχύουν. Επικοινωνήστε μαζί μας για μια πιο επίκαιρη ενημέρωση.