Οι περισσότερες θέσεις ειδικότητας προκηρύσσονται το Νοέμβριο και η προθεσμία λήγει αρχές Δεκεμβρίου. Πρόκειται για διαδικασία πανεθνικής εμβέλειας για θέσεις CT/ST (Core Training / Specialist Training) και (Fixed-Term Specialty Training Appointment). Η εισαγωγή γίνεται ανταγωνιστικά. Δηλαδή, εφόσον διαθέτεις τα τυπικά προσόντα, θα συγκριθείς με τους υπόλοιπους υποψηφίους. Η αξιολόγηση εστιάζει στην αίτηση-βιογραφικό σου. Εφόσον έχεις αρκετά μόρια και είναι ενδιαφέρουσα, θα προσκληθείς σε κέντρο επιλογής για συνέντευξη πολλαπλών σταδίων.

Πολλοί διαθέτουν τις τυπικές προϋποθέσεις, αλλά λιγότεροι πετυχαίνουν. Η εμπειρία δείχνει πως έχεις πολύ καλύτερες πιθανότητες εφόσον

 • διαθέτεις αξιόλογο πτυχίο και μελέτησες καλά τα θεμελιώδη κατά τις σπουδές σου
 • ανέλαβες από νωρίς πρωτοβουλίες ουσιαστικής συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης ή έρευνας
 • ξεκίνησες την προετοιμασία του φακέλου και της αίτησης νωρίς
 • επέμεινες μεθοδικά να μαζέψεις μόρια και να βρεις λύσεις όπου εργάστηκες
 • συνεργάστηκες με έναν καλό σύμβουλο καριέρας.

Αποτελεσματικό βιογραφικό

Στην Ελλάδα το «βιογραφικό» συχνά είναι ένας ξερός κατάλογος δημοσιεύσεων, συνεδρίων ή προϋπηρεσίας. Αν και όλα αυτά είναι ως ένα βαθμό αναγκαία, από μόνα τους δεν αρκούν.

Εάν στοχεύεις να κατακτήσεις θέση ειδικότητας στη Βρετανία, το σύστημα περιμένει να μάθει για σένα. Από τι άλλο; Από το βιογραφικό σου, που θα πάρει τη μορφή ηλεκτρονικής αίτησης. Πρέπει λοιπόν να είναι

 • κομψό
 • πλήρες
 • ευσύνοπτο
 • γλωσσικά άρτιο
 • και πάνω απ’ όλα εύστοχο, ώστε να τους τραβήξει το ενδιαφέρον –κι εσύ να αγγίξεις τη θέση

Οι βιογραφικές υπηρεσίες του Ukmed.gr αναλυτικά

 1. Πρώτη έρχεται η Βιογραφική Συζήτηση. Ο σύμβουλος καριέρας του gr θα συζητήσει μαζί σου μέσω Skype, Google Hangouts, Zoom ή Messenger. Στόχος του είναι να σε γνωρίσει και να μπορέσει έτσι να συντάξει με ακρίβεια ένα ή περισσότερα ελκυστικά κείμενα για τις θέσεις που σε ενδιαφέρουν.
 2. Δημιουργία Πλάνου Καριέρας. Για να ανεβάσεις σε μόρια την αίτησή σου, πρέπει να προετοιμαστείς με συγκεκριμένες κινήσεις ήδη στη θέση που εργάζεσαι τώρα. Με το Πλάνο Καριέρας που προκύπτει από τη συζήτησή μας για το αμέσως επόμενο διάστημα, ξέρεις τι και πότε συμφέρει να κάνεις για να μοριοδοτηθείς. Μέσα στο δικό σου Πλάνο Καριέρας, θα βρεις πρακτικές παρεμβάσεις για εφαρμογή εκεί που εργάζεσαι, αλλά και εργαλεία και οδηγίες.
 3. Δημιουργία αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ORIEL του NHS για θέσεις στο Foundation Programme ή/και Ειδικότητας κορμού (CT) ή ST1-ST7. Κάποτε φτάνει η ώρα της αίτησης – συνήθως τον Νοέμβριο. Συντάσσουμε τα κείμενα που ζητά η προκήρυξη, με τις διατυπώσεις που φέρνουν αποτέλεσμα. Τονίζουμε ό,τι πιο πολύ μετράει και συνοψίζουμε τα πιο δυνατά σου σημεία. Συγκροτούμε τον φάκελο των τεκμηρίων σου. Ελέγχουμε και συζητάμε τακτικά μαζί σου. Αναρτούμε το υλικό εγκαίρως. Δεν αφήνουμε να πέσει κάτω τίποτε.

Κέρδισες την πρόσκληση σε Συνέντευξη Επιλογής; Θερμά συγχαρητήρια – δεν είναι εύκολο. Δες εδώ πώς προετοιμάζουμε για Συνεντεύξεις.

 

Αξία υπηρεσιών Ειδικότητας

Από 1/1/2021 (Brexit), οι υπηρεσίες της UKmed αναδιοργανώθηκαν και οι παλιές χρεώσεις δεν ισχύουν. Επικοινωνήστε μαζί μας για μια πιο επίκαιρη ενημέρωση.