Οι φαντασιώσεις του Βρετανού Υπουργού Υγείας βλάπτουν σοβαρά το NHS.

Η ανακοίνωση του Τζέρεμι Χαντ για την αύξηση των θέσεων προγραμμάτων Νοσηλευτικής στη Βρετανία δείχνει ότι η κυβέρνηση παραδέχεται το χρόνιο πρόβλημα έλλειψης νοσηλευτών/τριών.

Θα θυμάστε που λέγαμε πως οι δημογραφικές ανάγκες της χώρας είναι αδήριτες, ό,τι κι αν έβγαλε η κάλπη στο δημοψήφισμα. Η γήρανση απαιτεί περισσότερο και έμπειρο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Όσο κι αν νόμιζαν οι θιασώτες του Brexit ότι μπορούν να έχουν και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη, οι πολίτες γηράσκουν και χρειάζονται υπηρεσίες. Μην ξεχνάμε ότι ψηφίζουν κιόλας.

Και τι κάνουμε μέχρι να αποφοιτήσουν και να αποκτήσουν εμπειρία οι νέοι/ες νοσηλευτές/τριες;
Και ποιος θα τους/τις κλειδώσει στη Βρετανία και θα τους/τις εμποδίσει από το να αναχωρήσουν για άλλες χώρες;

Όσο οι Συντηρητικοί περνούν τα χρόνια τους επανεφευρίσκοντας μια στοιχειωδώς ρεαλιστική ιδεολογική τοποθέτηση στα θέματα της Υγείας, θα συνεχίσουμε να ακούμε φαντασιώσεις του στυλ “Κάντε κουράγιο, θα αποφοιτήσουν περισσότεροι νοσηλευτές σε λιγάκι”.

Μία είναι η απλή αλήθεια: Η Βρετανία χρειάζεται τους Ευρωπαίους γιατρούς και νοσηλευτές και τώρα και για πάντα. Αυτή τη στιγμή, ένας στους τέσσερις γιατρούς του NHS είναι από ευρωπαϊκή ή τρίτη χώρα.

Το UKmed.gr έχει εκφράσει την άποψή του. Διαβάστε

 

 

 

Ιατρική στη Βρετανία

Ιατρική στην Ιρλανδία

Οδοντιατρική

Νοσηλευτική