Το GMC, ακόμα και αν δεν προσκομίσεις αποδεκτό τεκμήριο γλωσσομάθειας, σε εγγράφει στο μητρώο χωρίς την Άδεια άσκησης επαγγέλματος (registration without a license). Η Άδεια είναι απαραίτητη για να ασκήσεις ιατρικές πράξεις.

Με την εγγραφή μέχρι 31/12/20 διασφαλίζεις ότι μπαίνεις στο μητρώο με το τωρινό Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης. Έτσι, μπορείς ΑΡΓΟΤΕΡΑ να ζητήσεις την Άδεια, όποτε τη χρειαστείς και πιστοποιήσεις τα Αγγλικά σου. Διασφαλίζεις τώρα α δικαιώματά σου – ζητάς την άδεια αργότερα. Για να το πούμε απλά, είσαι «μέσα», με το τωρινό ευνοϊκό σύστημα. Γράψου λοιπόν ΤΩΡΑ!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν είναι απαραίτητο να ολοκληρώσεις την εγγραφή μέχρι 31/12/20. Αρκεί να υποβάλεις αίτηση μέχρι τις 31/12/20, για να διασφαλίσεις αναγνώριση με βάση την Οδηγία 2005/36/ΕΚ.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Δεν χρειάζεται να έχεις την άδεια άσκησης επαγγέλματος πριν τη χρειαστείς. Θεωρούμε ότι οι βαθμοί για το IELTS και το OET δεν πρόκειται να ανεβούν στο ορατό μέλλον. Άρα, και μετά την 1/1/21 συνεχίζεις κανονικά το πλάνο βελτίωσης της γλωσσομάθειας που έχεις θέσει.

Άλλωστε η Άδεια άσκησης επαγγέλματος, όταν βρίσκεσαι εκτός Βρετανίας, επιβάλλει πολλές έξτρα υποχρεώσεις σε όποιον την έχει. Γι’ αυτό, μην βιάζεσαι να την αποκτήσεις, πριν πραγματικά τη χρειαστείς.

 

Δες επίσης:

Όσο το προνόμιο ισχύει ακόμη: Συνοπτική αναγνώριση τίτλου σπουδών

Όσο το προνόμιο ισχύει ακόμη: Αναγνώριση ειδικότητας χωρίς διατυπώσεις

Όσο το προνόμιο ισχύει ακόμη: Ταχεία ολοκλήρωση εγγραφής

Όσο το προνόμιο ισχύει ακόμη: Δεν μπορούν να ζητήσουν ό,τι θέλουν.

Όσο το προνόμιο ισχύει ακόμη: Σε περίπτωση ένστασης δεν είσαι μόνος

Όσο το προνόμιο ισχύει ακόμη: Συμμετοχή στο IMI

Όσο το προνόμιο ισχύει ακόμη: Χωρίς έξοδα φακέλου

Ευκολότερη αναγνώριση πτυχίων από χώρες εκτός Ευρώπης